Det viste forslag er med forbehold for ændringer op til løbsstart pga. udgåede heste mm.

Dette forslag er kun til inspiration, drag gerne dine egne konklusioner når du sætter stregerne.

Værd at vide

Forslag og analyse af Steffen Møllergård, tilrettelagt af Steen M. Nielsen, Travtips.dk.

Bent Svendsen og Just Hans: Fredagens uovervindelige duo

Fredagens V5 spil er en meget let anretning for spillerne. Just Hans og Bent Svendsen er måske den mest sikre V5 blanke på året. Kun sort uheld kan stoppe Just Hans på dagen. Og det ligner en 75-80 procenter i V5 spillet.

De to hoppeafdelinger i 2 løb og 4 løb har samlet 14 heste med 7 heste i hvert løb.

I V5-1 vælger jeg at tage alle heste med på min V5 bon, da hestene virker meget jævne, hvis man ser bort fra Juno, som tjente mange penge på sin andenplads i Danske Hoppekriterium. Den har dog ikke vundet væddeløb endnu.

I V5-3 virker 6 Jamaica Gardenia en klasse over resten af feltet, men jeg doubler mit forslag med 2 Jackie Wee.

Derfor vil jeg denne her gang nøjes med, at analysere V5-4 og V5-5, da det er der dagens to sportslige højdepunkter ligger.

Der kommer ikke andelspil fra min side på fredag, da jeg ikke har mulighed for at være klar foran skærmen fredag eftermiddag. Men jeg håber mit forslag kan bruges som inspiration til ens eget spil.

V5-4 (5 løb). V5 Lås med Moses Di Quattro og Huxi L C.

Selvom der er samlet et fint felt i dagens femte løb, så stikker to heste markant ud i forhold til resten af feltet. Det er 5 Moses Di Quattro og 3 Huxi L C. Begge heste har taget en del sejre i denne her sæson, og det bliver en spændende duel imellem de to heste om sejren. Moses Di Quattro blev en helt anden hest, da den i sommers blev sendt i træning hos Tomas Malmquist i Sverige, hvor den på kort tid tog tre imponerende sejre. Efter et ejerskifte er den nu sendt i træning hos Jeppe Juel. De gjorde deres første start sammen sidste start på Lunden. Fra sit yderspor kunne den tage spidsen efter 500 meter. Derefter var der aldrig tvivl om sejren, da den forsvandt væk fra feltet rundt sidste sving til en overlegen sejr. Den bliver mit vindetip i løbet. Men en hest som Huxi L C er en hest som også her skal regnes med vinderchance i dette her løb. Den har holdt en løbspause på en månedstid efter nogle gode løb i træk. I sin forrige start vandt den i Ålborg. Fra et yderligt startspor kunne den tage spidsen i første sving i en hastig åbning. Fik den sidste omgang tryk af Heston, og Lara Barrosso fik hullet midt på opløbet. Men den kunne modstå alle angreb og vandt en stensikker sejr. I sin sidste start på Fyn fik den et hårdt løb. Hang længe i tredje spor før den endte udvendigt på den førende Hunting Shadow. Og med 12 fart de første 1000 meter af løbet, så var det forståeligt nok, at den ikke kunne klare en godt gående på dagen Hunting Shadow. Det kan hurtigt blive en hård spidsduel imellem de to heste. Men kører de ikke livet af hinanden den første omgang, så er vinderen en af de to heste. Heste som 2 Baccis, 8 Impressive Hancock og til dels 4 Golden Star K J kan alle med optimale løb løbe ind i triorækken. Men slå de to favoritter tvivler jeg på kan lade sig gøre.

V5-5 (6 løb). V5 finalen er dagens bedste løb

I V5 finalen skal ni heste ud og sprinte de 1640 meter auto. Der bliver med garanti fart på hele vejen rundt. Jeg finder plads til fire heste på min V5 kupon. Hestene er meget tætte på hinanden i niveau og form. Så positionerne undervejs bliver helt afgørende for indløbsrækkefølgen. Vindertippet giver jeg til 4 Gucci Line. Den har en lidt uens resultatrække, men det er en hest, som på sine bedste dage er ret kapabel, og den skal regnes med stor vinderchance i sin klasse uanset hvor den starter i Norden. Den vandt sin forrige start på Axevalla. Det skete efter et løb i vinderhullet. Hullet kom ind på opløbet i en meget snæver passage, og den sprang frem til en sikker sejr. I sin sidste start i Ålborg tog den spidsen fra start. Fik lov til at dæmpe tempoet en smule. Men fik med en omgang tryk af Gautut Gardenia. Kort efter tabte den travet, og galopperede sig væk fra løbet. Det ser jeg bare som et uheld på dagen, da banen var meget våd pga. dårligt vejr. 3 Dorob har gjort det fantastisk siden den kom i træning hos Flemming Jensen med 4 sejre og 118.000 kroner indtjent. Jeg kan godt lide den hest for, at den altid kæmper helt til målstregen er passeret. I sin forrige start på Lunden viste den virkelig vindermentalitet, da den trods et udvendigt løb i toptempo kunne i en hastig afslutning holde Mulberry bag sig, som havde siddet i ryg på Dorob hele den sidste omgang. I sin sidste start på Jägersro galopperede Dorob, da den påkørte den foranliggende hest, da tempoet blev sat ned efter en hastig åbning. Så den start skal man bare se bort fra. Klar vinderchance, da den kan gå fra både spids, ryg og selv et udvendigt løb i dødens spor. 8 Keystone Cash er havnet helt ude på vingen, og det nedsætter selvfølgelig chancen for sejr markant. Men det er en stærk hest, som godt kan tåle hårde sidste 700 meter i sporene og gå frem til sejr, hvis der bliver kørt i et højt tempo fra starten af i dette løb. Den starter i Nordens hårdeste konkurrence, og de få gange den starter i Danmark er den altid med fremme, som sidste gang da den på Copenhagen Cup søndagen var anden til Brady. Sidste hest bliver 5 D J O’kay. Den blev i mine øjne kørt helt væk af Henrik Lønborg, da han og Finn M. Lassen bag El Capitan var ude i den vildeste spidsduel de første 600 meter af løbet med 10 fart. Den holdt dog farten flot i løbet, og sad fast bag El Capitan i afgørelsen af løbet. Nok ikke med så meget sparet, men den kunne have taget en trioplacering med frit frem i opløbet, hvis spidsen var blevet sluppet med det samme til El Capitan, så havde den sandsynligvis været anden i mål. Den kan være spidshesten i løbet, og derfra sælger den sig dyrt. Gode startspor fra tre af de fire favoritter gør, at jeg synes man kommer sikkert i land med de fire heste på V5 kuponen.