Forslag og analyse af Steffen Møllergård, tilrettelagt af Steen M. Nielsen, Travtips.dk.

Det viste forslag koster kr. 756,-

På mit andelspil kan der komme ændringer, hvis der kommer informationer fra de aktive man som spiller skal tage seriøst

V5 Analysen

Denne V5 analyse er koncentreret på dagens hovedbegivenhed Tuborg Jydsk 2-års GP.

3 Kungfufighting er endnu en tophest fra den dygtige Skive amatør Peter Rudbeck. Dens moder Nobodybeatsthebeat har efter en flot løbskarriere leveret den ene tophest efter den anden. Kungfufighting ligner bestemt også en hest, som skal være med til at dominere diverse årgangsløb de kommende år. Den har sejret begge sine to starter på flot vis. Første gang vandt den i Århus. Det skete efter et løb i ryg/udvendigt på den førende Kiwi Shadow. Det blev en kort men sikker sejr, da Jan Dahlgaard forlangte det sidste af den kort før mål. På derbysøndagen kørte Jan Dahlgaard en smule defensivt med et indvendigt løb. Efter to lidt opbyggende løb, så kan kusken Jan Dahlgaard ikke lurepasse i denne her finale. Jeg forventer, at han kører et offensivt løb, hvor der bliver satset alt på spidsen fra start. Lykkedes dette, så forventer jeg den vinder dette løb, da ingen af de andre medfavoritter vil ofre deres hest med et udvendigt løb udenpå favoritten. Derfor vælger jeg også at blanke den i V5 spillet. Dog kan udtagelser fra træneren/kusken ændre dette. Jeg er klar til at sadle om på mit andelspil, hvis det bliver aktuelt. Hårdeste modbud til favoritten er bestemt så klart 2 Karat C N. Den har denne søndag en ny kusk i vognen i form af Nicklas Korfitsen. Den startede ud med en sejr i Århus og et meget knebent nederlag til Forrest Jet, som begge løb 16.6 på sprint. Derefter blev den solgt til en fynsk hesteejer, og den kom i træning ved Jan Friis. Det miljøskifte midt i løbssæsonen for en 2-års hest har efterfølgende vist sig ikke, at være helt optimalt. Første gang var det et løb på Jägersro. Der galopperede den ud af volten, og tabte mange meter. Viste fin fart derefter, men var langt efter i mål. På Lunden derefter galopperede den ind i første sving. Så til denne her start, så er det tid til revanche. Men trods et godt startspor, så bliver det næppe den vilde kørsel fra start med to negative resultater i træk. Et perfekt løb for denne kunne være et løb i ryg på den førende hest – sandsynligvis Kungfufighting. 8 Kesse Tårs er havnet i anden række bag i bilen. Den har kun startet en gang, hvor den vandt aktionsløbet i Ålborg og gode 65.000. Den var ude i en vild spidskamp med 12 fart de første 500 meter. Men alligevel kunne den vinde foran staldkammeraten Koko K. Fra anden række bag bilen ligner det mest en triochance, og det bliver spændende hvordan den takler Århus banen. Men det havde været et meget spændende løb, hvis den havde haft første række. Så havde den kommet på min V5 bon. 5 Kiwi Shadow har startet tre gange. Første gang var den knebent slået af Kungfufighting. På Derbyfredagen var den ude i et to års løb, hvor den sad i ryg på den førende favorit Monster Wine. Denne blev stum i opløbet, og Kiwi Shadow sad fast med kræfter sparet til en tredjeplads. De sparede kræfter kunne den veksle til en sejr i Århus i et lille felt med kun fire heste til start. Den tog spids, men fik hårdt tryk de sidste 600 meter af Koningin. Men alligevel kunne den holde hjem. Netop 12 Koningin synes jeg har gået fire gode løb med en enkelt sejr og tre andenpladser. Men den trak jo bestemt nitten med startspor 12. Derfra bliver det tæt på umuligt, at vinde løbet når 3 af de fire favoritter har fået gode startspor. Men som den gik i sin sidste start imod Kiwi Shadow, så er den ikke helt væk fra triorækken med en optimal rejse undervejs. 7 Keeping The Shadow er havnet helt ude på vingen. Den har startet to gange, hvor den begge gange har løbet gode tider. I sin første start på Lunden fik den et udvendigt løb på den førende hest. Holdt på den baggrund okay i opløbet til en fjerdeplads. I sin sidste start på Jägersro tog Ken Ecce en rolig start, og sad som sidste hest i feltet. Via tredje par indvendigt kom den i ryg på den førende Forrest Jet med en omgang til mål. Fra den position viste den ikke det store overskud i opløbet, og den skal være forbedret til denne start før den ender i triorækken. Men den kan selvfølgelig være kørt en smule roligt med tanke på denne her start. 4 Kobra Shadow har også gået gode løb. Ikke mindst den forrige start i Skive, hvor den slog Koningin. Sidste start på Lunden var den dog en smule tam. Men den kan være forbedret til denne her start igen. Rene Kjær er en vinderkusk, så skal der komme en stor overraskelse i dette løb, så kan det ske fra den kant. 11 Koko K var flot anden i sin sidste start, men med til historien er, at det var masser af galopperende heste i løbet. Svær udgangsposition.

Kort om de fire andre V5 afdelinger

V5-1/3 løb. Stayerløb over 2880 meter, hvor jeg finder plads til to heste i form af 1 Muscle Crown som bør føre løbet længe, og den bliver mit klare vindertip i løbet. Plus den altid brølstærke 5 Charlie Game. Kan den sidde i ryg frem til opløbet, hvor den ikke har skullet skabe løbet undervejs, så bliver den sejrsfarlig. 6 Arm Bri har mistet formen lidt i denne her sæson, men den løber også konstant i hård konkurrence. Tænker ikke den har den store fordel af den lange distance. 7 Dowhatyoudodowell virker ikke i den bedste form heller, og 60 meters tillæg til Muscle Crown virker som en umulig opgave.

V5-2/4 løb: Svagt besat løb uden den store klasse. 9 Hill Torp og 6 Henrik C virker som de bedste heste i løbet. Men de er ikke typerne på der kan skabe et løb fra dårlige startspor. Derfor vælger jeg at trykke på ”alleknappen” i håb om en overraskelse. 1 Humphrey var hurtig fra start sidste gang Rene Kjær kørte den i Århus. Fik et løb i vinderhullet på Hill Torp, og holdt farten fint i opløbet, og den var ikke mange cm fra tredjepladsen. Får den spidsen eller et nyt løb i vinderhullet, så bør den igen være med helt fremme.

V5-3/5 løb. I Jydsk 2-års GP Consolation havde jeg også mest lyst til at trykke på ”alle knappen”. Det er 10 heste til start, hvor ingen indtil videre har overbevist det store eller startet i løb endnu. Men jeg sparer tre krydser væk på programnummerne 3,4 og 8, som alle tre virker plomberet på 20 tider. Skal jeg give et vindertip bliver det 5 Kuzco/Gordon Dahl.

V5-4/6 løb. Travliga 4, hvor otte meget fine heste møder hinanden i et åbnet løb. 8 Conair M havde været en god blank mulighed med første række bag bilen. Nu bliver det anderledes sværere, og den skal selv skabe løbet. Resten af feltet overrender ikke vinderpladsen, men de løber altid med frem om de bedste placeringer i deres løb. Derfor bliver positionerne undervejs helt afgørende for indløbsrækken i dette løb. Kan 4 Gabriel Gross holde sammen på travet i spidsen, så kan den trods en dunkel resultatrække vinde dette løb. Ligesom 1,2,3, og 7 kan alle med en helt optimal rejse stikke snuden først på målstregen. Jeg ser bort fra 5 Fanny Østervang og 6 Darth Vader S M