Det viste forslag er med forbehold for ændringer op til løbsstart pga. udgåede heste mm.

Dette forslag er kun til inspiration, drag gerne dine egne konklusioner når du sætter stregerne.

Forslag og analyse af Steffen Møllergård, tilrettelagt af Steen M. Nielsen, Travtips.dk.

Du kan spille med på V65 andelsspillet HER.

V65 m/ Ålborg Store Pris

Lørdag er Ålborg vært for et meget spændende V65 spil.

Jeg vil som ved fredagens analyse komme ind på alle deltagerne i Ålborg Store Pris. Normalt er dette løb kendetegnet ved, at der kommer en outsider og vinder løbet. Dette løb får dog sandsynligvis en ret klar favorit i B A Superhero. Men der kan være flere heste som kan løbe med helt frem, hvis de får et helt optimalt løb undervejs.

Ålborg Store Pris/V65-6/8 Løb

1 Harboe. Har vel hele sæsonen været en dark horse til at løbe med en af de bedste placeringer i årganges bedste løb. Men den har vel lige været en smule efter de bedste i årgangen? Den vandt sin prøve til Jydsk 4-års GP, hvor den kunne overtage spidsen efter 1000 meter af løbet. I opløbet kunne den på sin store styrke trække væk fra feltet til en overlegen sejr. I finalen endte den udvendigt på den førende Howlingatthemoon. Holdt farten stærkt i opløbet og var ikke langt fra Hnokki Speed og Heavenly Stone i mål. I sin derbyprøve endte den udvendigt på den førende Henrik Will, og var klart godkendt på andenpladsen. I Derbyet galopperede den i første sving, og den var tidligt væk fra løbet. Kan være en farlig outsider i løbet – ikke mindst hvis der kommer overpace. Så runder den mange på styrken i opløbet.

2 High Five. Er en stærk type. Har ikke rigtigt været forsøgt i årgangssammenhæng. Men har startet i en derbyprøve, hvor resultatet var bedre end det man kan se i programmet. Gik de sidste 1200 udvendigt på Hands Up Cash. Der var mange heste med i afgørelsen og den var ikke langt fra forreste heste i mål. Men manglede måske lige det sidste på dagen. I derby Consolation var den da også anderledes bedre. Endte udvendigt på den førende Houdini Shadow. Tempoet var lavt undervejs og den kunne let holde sin andenplads i opløbet i en tæt afgørelse. Er svær at sætte ind i dette løb. Men den kan også være en farlig outsider med et optimalt løb fra et godt startspor.

3 Hero Boom Bay er som staldkammeraten Harboe stærk som en bjørn. Vandt sin derbyprøve foran Hugo Trøjborg. Løbet blev dog også kørt en smule ned i halsen på den efter en meget hastig første 1500 meter. Så kunne den let speede forbi feltet. Var derfor nævnt af mange op til løbet som en dark horse om sejren. Men efter et fint løb i fjerde par udvendigt det meste af løbet, så gik den ikke det store i slutfasen. Var måske den hest, som skuffede mig mest i derbyet med det løb den fik undervejs. Vil også have fordel af overpace, men jeg ser den mest som en pladschance i løbet.

4 Heavenly Stone er en hest man altid skal tage med i sine betragtninger. Men den løber meget sjældent først over målstregen, da den er meget langsom fra start. Så den er meget afhængig af overpace i første 1000-1500 meter af løbet for at den skal løbe med helt frem i afgørelse af løbet. I derbyet sad den som sidste hest undervejs nede i feltet. Tog ingen meter ind de sidste 500 meter af løbet selvom Knud Mønster gjorde alt, hvad han kunne til sidst i løbet. Igen ligner det en anden/tredjeplads som det absolutte maksimale på dagen, og derfor finder den ikke vej til min V65 bon.

5 Hollywood Stone startede året ud med tre sejre efter den skiftede til træning i Bo Westergårds regi. Vandt alle de løb på besværende vis, og den var markant forbedret i forhold til dens tidligere regi. Det har vel aldrig været en hest man set udefra har troet på i årgangssammenhæng. Men Flemming Jensen fik kvalificeret den til derbyet efter et afventende løb, og en god afslutning i opløbet. Den var ikke spået mange chancer i derbyet. Men det gjorde Hollywood Stone og Nicklas Korfitsen til skamme med en flot andenplads. Fik et løb i femte par indvendigt undervejs. Det flaskede sig perfekt med positionerne rundt sidste sving, og ind på det lige kunne den speede frem til en klar andenplads. Så meget løbsheld får man ikke to starter i træk (som regel) Det er ikke en hest jeg tror på kan vinde løbet i denne her konkurrence. Men den er god nok til at kunne løbe med i trioen endnu engang.

6 Henrik Will var måske den mest uheldige hest i derbyet, og mon ikke kredsen omkring Henrik Will inkl. kusken Ken Ecce er meget opsat på revanche i dette her løb. Førte derbyet helt frem til opløbet, men galopperede under drivning da den kom ind på opløbet. Jeg tror ikke den havde fordel af de 3000 meter og ikke i spids. Så tror ikke der var så meget sparet, da galoppen kom. Ved ikke om Ken Ecce vil køre et nyt spidsløb, men selv fra startspor 6 kan den tage spidsen, hvis kusken ønsker det. Men koster det for meget, så kan den falde ud af stilen i slutningen af løbet. Har dog tidligere vist gode løb fra ryg, og den er vel næsten et tvunget kryds på V65 bonen. Jeg håber virkelig Bet 25 spørger Ken Ecce meget ind til hans taktiske overvejelser inden løbet. For Ken Ecce sidder nok med nøglen til, hvordan løbet bliver kørt taktisk.

7 Hugo Trøjborg er måske en af de heste i årgangen, som har udviklet sig mest som 4-års i forhold til sidste år. Der virkede den meget afhængig af spidsen set udefra. Men har faktisk gået flere gode løb bagfra i år. Det har blandt andet givet en sejr i Jydsk 4 GP Consolation. Den var anden i sin derbyprøve bag Hero Boom Bay. Og efter et indvendigt løb i tredje par kunne den tage en flot fjerdeplads i derbyet. Hvis man holder fast i tesen om, at Ålborg Store Prisen som regel vindes af en outsider, så kan Hugo Trøjborg godt være en seriøs outsider kandidat til V65 bonen. Kasper Foget kan ligge godt til en hest som Hugo Trøjborg. Forstår faktisk ikke Nicklas Korfitsen ikke har valgt denne her køretur fremfor Hollywood Stone. Jeg vil klart vurdere Hugo Trøjborg som en klart større chance på papiret. Men Kasper Foget er også en vinderkusk, så det er ikke noget, som gør chancen mindre. Det er måske noget af et chancekryds, men jeg synes det er måske hesten, som kan snyde favoritterne.

8 Hnokki Speed synes jeg har dens helt store styrke i dens væddeløbshoved. Den vil gøre sit absolut bedste i hver eneste start. Vandt let sin prøve til Jydsk 4-års GP, og den var anden til Howlingatthemoon i finalen. I sin derbyprøve lignede den bestemt ikke en vinder med 500 meter til mål. Men på sin vilje kunne den lige vinde på prøve. I derbyet viste den vel tydeligt, at den ikke havde fordel af de 3000 meter. Fik ellers et godt løb i tredje indvendigt og senere udvendigt med lidt mere end en omgang til mål. Angreb på den sidste langside men der var ikke det store ”piv i den” og femtepladsen var vel lidt skuffende? Har haft problemer med en kode. Men hvor meget det belastede den i derbyet ved jeg ikke. Dårligt startspor her, men den trænger sig alligevel på min V65 bon på sin høje klasse.

9 B A Superhero er en utrolig kapabel US traver, som har deltaget i flere løb for den ypperste nordiske elite for de 4-årige heste. Løber tider, som ingen af feltets andre heste er i nærheden af. Eneste minus er selvfølgelig anden række bag bilen, og det er en smule svært at forudse, hvilken position den ender i undervejs. Skal klart have vindertippet i dette løb, og de spillere som spiller en mindre V65 bon vil måske have en mulig V65 blank her. Men jeg er måske præget af, at løbet her som regel vindes af en outsider langt de fleste år. Men det kan også hurtigt blive forkert for B A Superhero, hvis den søger frem for at overtage spidsen kort efter starten, og den så bliver svaret op af fx Henrik Will.

10 Hilton er svenskregistreret og har ikke tidligere mødt disse heste så vidt jeg husker. Gik vel måske sit livs bedste løb i sin sidste start i Skive. Fik et perfekt løb i andet par udvendigt undervejs. Angreb med 500 meter til mål i tredje spor. Pressede luften ud af Golden Stone og forsvandt væk til en stensikker sejr. Jeg kan for alvor ikke tro på den store sejrschance i løbet. Men den kan godt med en optimal rejse tage en trioplads.