Det er tid til sko

Skopåbud

Fra fredag den 1. december træder det årlige generelle forbud mod barfodskørsel i kraft på alle de svenske travbaner. Fra og med 1. marts 2024 er det igen tilladt at køre i fri balance. For toårige heste gælder forbuddet mod barfodskørsel stadig året rundt.

Vinter sko hestesko

Skopåbud fra 1. december 2023 til 31. marts 2024

Fra fredag den 1. december træder det årlige generelle forbud mod barfodskørsel i kraft på alle de svenske travbaner. 

Fra og med 1. marts 2024 er det igen tilladt at køre i fri balance. For toårige heste gælder forbuddet mod barfodskørsel stadig året rundt.

Definitionen af, hvad der betragtes som et godkendt beslag i denne periode, er den samme som før, hvilket betyder, at det skal være: en sko, der dækker hele bærefladen, eller hæver hele bærefladen fra jorden, såsom en pæresko, flapsko eller sko med åben tå. En plastbelagt hov eller en tå-sko i kombination med plastbelagt hov er ikke tilladt.

For trav-spilleren, da skal man derfor have dette in-mente, når man sætter stregerne, da nogle heste jo faktisk foretrækker (og går bedre) med sko, kontra heste, der f.eks. har vist kapacitets-højning uden sko. Nogle heste elsker denne tid, og der er eksempler på heste, som går deres bedste løb på denne årstid.

For træneren

Som træner skal du være opmærksom på følgende i perioden:

  • Du behøver ikke at rapportere skoinformation ved tilmelding, da alle systemer vil have sko som standard i forbudsperioden.
  • Beslag på alle vindende heste vil blive kontrolleret efter løbet, og der vil desuden blive foretaget stikprøvekontroller af de øvrige heste både før og efter løbet. Som sidste år vil alle heste i STL-løbene blive kontrolleret før start.
  • Hvis en hest mangler beslag på en eller flere hove, vil måldommerkomiteen afgøre, om hesten ikke har været berettiget til start. Hvis dette er tilfældet, vil hesten miste eventuelt vundne præmier. Dog vil dette ikke have nogen indflydelse på totalisatorresultaterne.
  • Hvis nogen overtræder forbuddet ved enkelte lejligheder, vil træneren få en bøde på 5.000 kroner.

Denne hjemmeside bruger cookies. Ved at fortsætte med at bruge denne side accepterer du vores brug af cookies.  Læs mere