ATG X-Labs

ATG X-Labs

ATG X-labs offentliggør data optaget fra positioneringssystemet, der bruges under Sveriges største konkurrencedage.
Det betyder, at du kan se, hvor hurtigt en hest løb under hver del af løbet.

ATG X-Labs logo

X-Labs er blevet opdateret

Nu kan du reelt se hvor langt hestene har løbet - Og resultatet er overraskende!

Ved du, hvad X-labs er?

Vi kender det, at vi har set et løb, og havde en WOW følelse, af en hest der gik ude i sporene og var den “moralske vinder” selvom den kun blev fire i løbet. Nu vil du reelt kunne se hvor meget mere hesten løb i meter, og hvad den reelt løb i forhold til dens tid.

X-Labs har nemlig lavet en opdatering af sit datasystem. Du ved, de data, der kommer fra et positioneringssystem – som giver dig mulighed for at lave meget præcise tider på heste, som du ikke kan lave i hånden med et stoppur.

Det er et nyttigt system til at f.eks. se hvilke heste der er de hurtigste i autostart osv. og systemet er netop blevet opdateret. Nu kan man se tallene på hvor langt hesten reelt har løbet. Ja, for det er sådan, at selvom distancen er 2140 meter lang, så er hestene i andet og tredje spor kendt for at køre et væsentligt længere løb. Det er ikke en nyhed, at inder-spors heste løber et kortere løb, men når man så ser det på sort på hvidt, er det faktisk helt vildt.

Er det en gamechanger? Heste på samme distance løber op mod 50 meter længere i sporene

Søndag den 5. november blev de nye opdateringer taget i brug, dette var til Breeders Crown semifinaler på Solvalla. Når vi dykker ned i tallene, er det spændende læsning. F.eks. It’s Peppertime, der gik i sporene, løber hele 2191 meter, mens Thereisnolimit i samme løb, kun løb 2149 m. Dette til trods for at hoveddistancen var 2140 meter, men begge byder på helt forskellige distancer. Det er jo som 40m. tillæg…

Det er også muligt at konvertere den reelle tid, km-tiden for de sprungne meter og så kan vi f.eks. se, at It’s Peppertime løb 1.09.3 i stedet for den faktiske vindertid på 1.11.8 (se også tabellen her på siden).

Det er selvfølgelig sindssygt fascinerende og øjenåbnende, hvor hårdt det egentlig er for heste at løbe i tredjesporet – tilsyneladende kan det gøre en forskel på op til 50 meter. Så kan man kun forestille sig, når hestene står 40 meter på tillæg i starten, og så skal man ud i sporene og slå lederen, der løb hele vejen på inderbanen… Ja, så kan det jo hurtig svare til 80-90m. Spørgsmålet er bare – er det nyttigt?

Jeg sidder og kigger på tallene og synes alt er så utrolig fedt.  MEN – jeg ved ikke hvordan jeg skal bruge dette i min fremtidige analyse. Er dette det bedste, der nogensinde er sket? Er det overhovedet en game changer? Eller det er bare ubrugelig information, der er lidt sjov at se på. Man bør selvfølgelig også tage tallene med et “gran salt” – for det betyder selvfølgelig også meget, at sidde i ryg osv. Så man bør dog altid kigge løbene igennem, hvis X-Lab data’en viser nogle utrolige præstationer.

Kilder: X-Labs & X-Labs Twitter